woensdag 31 oktober 2012

Geen ravage van Sandy in Boston

Via StudyTravel heb ik mijn trip naar Boston geregeld. Ze meldden me vandaag dat Sandy niet al te erg heeft huisgehouden in de stad. Het gastgezin waar ik zal verblijven is in Winthrop, een buitenwijk ten oosten van Boston. Via StreetView van GoogleMaps kun je zien dat het huis direct aan de oceaan ligt. De gastvrouw, Bernice, mailde me vanavond dat de storm niet veel schade heeft aangericht in haar omgeving. Het waait nog flink en een woeste zee komt bij vloed over de dam, maar bij eb is het weer droog, zeker in de hoger gelegen delen van de wijk waar zij woont. Verder liggen er alleen takken van de bomen her en der.
Hoe anders is het in New York! Daar lijkt het in sommige wijken op een spookstad: geen elektriciteit en daardoor geen verwarming, verlichting en geen contact met de buitenwereld (is bericht van mijn collega die vanavond Skypecontact had met haar zoon in Manhattan). 
Voor mij staat New York pas over 2 weken op het programma.

Barack versus Mitt

Op dinsdag 6 november 2012 zijn de verkiezingen voor de (nieuwe) president van Amerika. Het gaat uiteindelijk om de 2 mannen, maar er komt veel bij kijken in het ingewikkelde kiesstelsel dat Amerika heeft. Een spel om de 538 kiesmannen die te verdelen zijn. Een aardige uitleg lees je in Het kiesstelsel in de Verenigde Staten.
In Amerika is alles groots en veel en zo ook de verkiezingscampagne. Er gaat ongekend veel geld in om. Bij de verkiezingen 4 jaar geleden was dat 1,4 miljard euro. In Nederland doen we het met 1 tot 2 miljoen.
Ik wil het allemaal meemaken. Meedoen met de cheerleaders van Obama, zwaaien met de 'stars and stripes' en nagelbijtend bij de tv zitten in de laatste dagen van de campagne, in mijn gastgezin in Boston, Massachusetts.