donderdag 15 november 2012

Push the RPM

Ik ben een liefhebber van RPM,  indoor cycling. Het leek me leuk om te ervaren hoe ze RPM en dan in het bijzonder de internationale lesmethode van Les Mills in de USA in de praktijk brengen. Er bleken in Boston wel sportscholen die dit bieden, maar het was voor mij niet zo praktisch om daar te komen. Als alternatief koos ik voor een paar spinning lessen in de sportschool Move Fitness in Winthrop.


Het was weer een geheel nieuwe ervaring. Spinning is ook hier populair en tevoren moet je een fiets reserveren. Voor iedere les is er meestal wachtlijst, die ze echter continu actualiseren. Sta je op de wachtlijst, dan kun je op ieder moment, tot 15 minuten voordat de les begint, nog een mailtje krijgen met de onderwerpregel: You Have Been Added from the Waitlist to Spinning! Zo kwam ik ook een paar keer op het laatste moment aan een fiets.
Ze hadden degelijke (NXT) bikes met op iedere bike een metertje (eh, hoe heet zo'n ding eigenlijk) waarmee je je RPM kunt meten. In Nederland zit je 'op RPM'. Hier spin je je RPM.
De muziek doet ook hier wonderen en het geheel laat je je grenzen goed verkennen. De sfeerverlichting tijdens de les was een bijzondere ervaring. Het schamele (disco)licht dat er was, bestond voornamelijk uit black light. Je hoort Ron, de instructeur, je pushed je RPM, je zweet, maar je ziet niets meer dan de vrolijk rondspinnende witte sokken van je buurman of -vrouw.