woensdag 21 november 2012

NYC

Het huis in Harlem
Met een bus ben ik van Boston naar New York gereist. Goedkoop en comfortabel (yep, wifi). Duurde ongeveer 4 uur. Ik vond Boston al een flinke stad maar met New York City vergeleken is dat maar een dorp.
Nico is inmiddels ook in New York en we hebben een benedenverdieping gehuurd in Harlem, met tuin. Hoewel het zonnig weer is, is het te koud om daar te zitten, maar het is een oase in de hectiek van de stad. Voor wie nog eens naar New York gaat, een absolute aanrader. Het is een huis van een fotograaf die haar eigen huis geregeld verhuurd om wat extra inkomsten te hebben. Alles zit er op en aan en heeft verschillende kamers. Voor meer informatie en reservering, zie de webpagina met foto's

In lange rij meer dan 2 uur wachten voor kerkdienst Harlem
Gestart met op de zondagmorgen een gospeldienst in de Abyssinian Baptist Church in Harlem. We dachten daar even te kunnen binnenlopen, maar nee, je moet er veel tijd voor over hebben. Eerst 2 uur in de rij buiten wachten, dan een dienst van 3 uur. Er wordt je tevoren op het hart gedrukt dat het geen toeristische attractie is, maar een dienst voor leden van de kerk, een worship aan God. Je mag daarom geen foto's maken, geen rugzak op en je mag er tussentijds niet uitlopen. Velen hebben dat er voor over want de rij toeristen werd en bleef heel lang.

Ik vond het geen spectaculaire kerkdienst. Een dominee met peptalk, een langdurig ritueel met het delen van brood en wijn. Wel een mooi koor, onder begeleiding van professionele pianist. De uitbundigheid, de emotie die ik verwacht had, bleef uit.

En wat doe je verder als toerist in een stad als New York:


Een fiets huren voor een dag voor een rondje Manhattan. Er zijn langs de randen vanhet eiland Manhattan veel vrijliggende fietspaden. Echt goed geregeld. En in het Central Park is het ook een paradijs voor fietsers, skaters en hardlopers. In de binnenstad valt het niet helemaal mee, daar kunnen ze nog heel wat leren van onze (fiets)inrichting van binnensteden.







Fietsen over de Brooklyn Bridge

Uitzicht op Financiel District


Overal grote aankondigingen van de release of The Hobbit

Uitzicht vanuit Central Park


Je verlekkeren aan de Ipad mini in Apple Store Central Station



Wordt vervolgd