donderdag 22 november 2012

De alcoholshop


Een alcoholshop, voor het kopen van een fles wijn
In Amerika is alcohol duur en moeilijk te krijgen. Sinds de invoering van de National Minimum Drinking Age Act of 1984 is de leeftijdsgrens waarbij je alcohol mag kopen in alle staten 21 jaar.





Zoals bij ons in de coffeeshop, schuiven ze hier de wijn door een loket
Bier is wel in een supermarkt te koop, maar alles boven de 6% alcohol, koop je in speciaalzaak. Deze alcoholshops zien er vaak sjofel uit. Voor een simpele fles wijn betaal je al gauw iets tussen 8 en 12 euro. En een flesje bier in de supermarkt kost iets van 2,50. Het lijkt er op dat men dit efficiĆ«nte maatregelen vindt voor alcoholmatiging. Maar schijn bedriegt. Onder jongeren wordt heel veel gedronken.  De belangrijkste reden voor de hoge leeftijdsgrens is het hoge aantal verkeersongelukken onder jongeren. Die omzeilen de leeftijdsgrens met gemak. Iedereen onder de 21 jaar heeft een fake ID.
Originele advertentie in de Metro
Verder mag je in het openbaar, op straat, geen alcohol drinken. Maar dat kun je ook gemakkelijk omzeilen. Op straat en in het openbaar vervoer is het heel gebruikelijk om met een (thermos)koffiebeker in je hand te lopen. Ik hoorde eens iemand zeggen dat daar lang niet altijd koffie in zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten