donderdag 22 november 2012

Thanksgiving


Vandaag was het Thanksgiving, een nationale feestdag in Amerika en Canada. Het is de dag waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de USA wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november.
Thanksgiving wordt gevierd met de hele familie en er wordt veel gereisd om bij elkaar te kunnen zijn. Omdat het in de VS op een donderdag valt, krijgen de meeste werknemers ook vrijdags vrij. Daardoor wordt een familiereünie en vakantie van 4 dagen mogelijk.

Central Park. Veel gezinsleven op deze zonnige Thanksgiving day
Het is traditie om op Thanksgiving kalkoen te eten. Traditionele bijgerechten zijn aardappelpuree, zoete aardappels, sperziebonen, cranberries en als nagerecht pecannotentaart en pompoentaart.

Van mijn gastvrouw in Boston, Bernice, hoorde ik ook dat het voor hen een echte familiedag is. Naast het met elkaar eten, besteden ze ook veel aandacht aan het bedenken van iets waarover je je dank uitspreekt naar elkaar.

In een stad als New York waar alles dagelijks 24 hour doorgaat, is het een bijzondere belevenis dat nagenoeg alles gesloten is op Thanksgiving. Een enkel koffietentje was open (the good old Starbucks!).
In de loop van de middag ging een enkele winkel toch wel weer open. En dan op naar de climax, de start om 12 uur vannacht van Black Friday. De beroemde dag van stunten met prijzen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten